Implicacions legals i empresarials de l'apagada del 28 d’abril
L’apagada massiva que va afectar Espanya ha provocat la suspensió de terminis processals, la concessió de permisos laborals retribuïts i ha obert la porta a possibles reclamacions de consumidors.

Els dies 28 i 29 d’abril de 2025, Espanya va viure una apagada elèctrica de gran abast que ha tingut repercussions jurídiques i empresarials rellevants. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va decretar la suspensió de terminis processals durant aquests dies a tots els òrgans judicials, fet que impacta directament sobre procediments en curs.
Pel que fa a l’àmbit laboral, l’article 37.3.g de l’Estatut dels Treballadors estableix que els empleats afectats per emergències com aquesta poden gaudir d’un permís retribuït de fins a quatre dies, sempre que acreditin la impossibilitat d’anar a treballar.
També s’obren vies de reclamació per part dels consumidors. Tot i tractar-se d’un cas de força major, és possible reclamar el reemborsament de bitllets no utilitzats o danys derivats de l’apagada si es disposa de documentació acreditativa. Es recomana revisar les pòlisses d’assegurança de la llar.
A nivell d’oci i cultura, l’apagada va interrompre competicions com el Mutua Madrid Open, generant pèrdues i alteracions organitzatives.
Les apagades massives poden tenir conseqüències legals importants. A Casellas Advocats i Assessors oferim assessorament integral per a empreses i particulars davant d’aquestes situacions extraordinàries.CONTINGUT RELACIONAT
-
Deutes de l'Administració
Termini per impugnar la inactivitat administrativa en el pagament de deutes per part de l'Administració
-
Contractació d'estrangers
Si una empresa contracta a treballadors estrangers en situació irregular, això tindrà conseqüències en matèria de Seguretat Social i de drets laborals...
-
Compte amb l'acomiadament pactat
Si un treballador obliga l'empresa a acceptar un acomiadament, pot aquesta revertir la situació i evitar sancions?
contingut exclusiu